login

DTF

 

Direct Toegankelijke Fysiotherapie

  Sinds januari 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig om naar een manueel- of  (gespecialiseerde) fysiotherapeut te gaan. Heeft u klachten van uw bewegingsapparaat dan kunt u meteen een afspraak maken. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij u wel een verwijzing nodig heeft van specialist of huisarts. voorbeelden hiervan zijn:
  Behandeling bij urineverlies welke wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
  Als klachten op de lijst van Borst staan is het een chronische aandoening.

  Aan huis behandeling.

  Als u in uw medische voorgeschiedenis kanker heeft gehad.

  Screening

  Tijdens een vraaggesprek inventariseert de fysiotherapeut of uw klachten een indicatie zijn voor fysiotherapie behandeling. Daarnaast wordt er een aantal vragen gesteld, die nodig zijn om te beoordelen of wij u zonder verwijzing in behandeling kunnen nemen.
  Mocht uit de screening blijken dat uw klachten geschikt zijn voor een behandeling door middel van één van onze specialisaties, dan brengen wij uw huisarts middels een brief hiervan op de hoogte. Uw huisarts blijft immers de centrale persoon in het coördineren van uw zorg. Het voordeel voor u is dat we meteen aan de slag kunnen, want hoe sneller u behandeld wordt, des te sneller u herstelt.
  Voor sommige klachten heeft u een verwijzing nodig van een arts. Het gaat hierbij om de aandoeningen die op de lijst van Borst staan en in aanmerking komen voor langdurige fysiotherapie.


  Eerste consult/screening

  Wij streven ernaar om u binnen 1 week de screening te geven, gevolgd door het fysiotherapeutische onderzoek indien uw klachten een indicatie zijn om verder te gaan.


  Voor informatie en/of behandeling: 0614344218 of stuur een e-mail 

  De registerfysiotherapeut, een zeker gevoel

  Directe Toegankelijke Fysiotherapie betekent een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van fysiotherapeuten. U wilt immers optimaal behandeld worden en, indien nodig, doorgestuurd worden naar een meer gespecialiseerde collega of huisarts.
  Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om continue de kwaliteit van de fysiotherapie verder te verhogen.
  Bijvoorbeeld door wetenschappelijk onderzoek en een verplichting tot bijscholing. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en ook werkt volgens de richtlijnen van het KNGF, wordt toegelaten tot hetkwaliteitsregister fysiotherapie